Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Sokeri 37g150kcal0g36.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 26g141kcal0.1g0.1g15.8g0g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen26g8.7kcal0.9g1.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.1g3.9kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g737kcal12.2g81.8g40g0.6g
Valittu annoskoko133g368kcal6.1g40.9g20g0.3g
Annoskoko puolitettuna67g184kcal3.1g20.5g10g0.2g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.7g15g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472