Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen11g79kcal0g0g8.7g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl27g98kcal3.3g19.4g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 16g66kcal0g16.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 22g19kcal0.7g1g1.3g0g
Vadelma 44g18kcal0.4g1.8g0.3g1.6g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g599kcal11.8g78.2g24.2g3.2g
Valittu annoskoko133g300kcal5.9g39.1g12.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna67g150kcal3g19.6g6.1g0.8g
Arvot/100g100g226kcal4.4g29.4g9.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375