Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.9g1.2kcal0.1g0g0.5g0g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Raparperi 64g22kcal0.4g3.5g0.1g0.9g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2g6.6kcal0g1.6g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g2.3g14kcal0.5g0.2g1.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana267g566kcal7g57.6g33g3.2g
Valittu annoskoko134g283kcal3.5g28.8g16.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna67g142kcal1.8g14.4g8.3g0.8g
Arvot/100g100g212kcal2.6g21.6g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431