Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 19g24kcal2.1g0g1.7g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g9g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 13g17kcal0.3g0.4g1.5g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g13g7.2kcal1.1g0.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 28g10kcal0g2g0g0.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g562kcal11.6g87.2g17.2g2.4g
Valittu annoskoko134g281kcal5.8g43.6g8.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna67g141kcal2.9g21.8g4.3g0.6g
Arvot/100g100g210kcal4.3g32.6g6.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748