Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 71g27kcal0.7g4.9g0.1g1.8g
Valkosipuli 2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 28g86kcal2.7g3.8g6.6g0.5g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore2.1g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g14g36kcal2.3g0.2g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g322kcal12.6g22.2g19g5.4g
Valittu annoskoko134g161kcal6.3g11.1g9.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna67g81kcal3.2g5.6g4.8g1.4g
Arvot/100g100g120kcal4.7g8.3g7.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484