Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 125g875kcal0.8g0g98.6g0g
Hunaja 234g771kcal1.2g188.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 183g262kcal22.9g0.6g18.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 217g744kcal22.1g151.8g2.6g7.6g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Hasselpähkinä 54g349kcal7.6g1.8g33.1g9.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 500g178kcal0.8g35.6g0.5g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2660g6417kcal112.6g769.6g307.2g54.4g
Valittu annoskoko1330g3208kcal56.3g384.8g153.6g27.2g
Annoskoko puolitettuna665g1604kcal28.2g192.4g76.8g13.6g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623