PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 153g65kcal15g0.6g0.2g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g240g96kcal10.8g13.2g0.2g2.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g293g205kcal35.1g11.7g1.5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g234g91kcal0.9g15.9g1.2g6.1g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss176g60kcal1.8g7.2g1.4g6.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen234g77kcal7.7g11.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2660g1189kcal142.6g120.2g9g30g
Valittu annoskoko1330g595kcal71.3g60.1g4.5g15g
Annoskoko puolitettuna665g297kcal35.7g30.1g2.3g7.5g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209