Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 126g285kcal6.3g22g17.7g7.3g
Persilja 25g6.9kcal0.3g0.3g0.1g2g
Oliiviöljy 63g555kcal0g0g62.7g0g
Tomaatti 251g57kcal1.4g8.7g0.8g3.5g
Kurkku 226g25kcal1.3g3.2g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 502g928kcal23.1g158.9g19.5g7.9g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore63g16kcal0g5.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2660g3785kcal66.8g404.6g202.4g47.4g
Valittu annoskoko1330g1893kcal33.4g202.3g101.2g23.7g
Annoskoko puolitettuna665g946kcal16.7g101.2g50.6g11.9g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500