Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 100g109kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g27g239kcal0g0g27g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28g0.5g1.4g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g100g280kcal19g0g22g0g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Persilja 60g16kcal0.8g0.7g0.1g4.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g801g961kcal20g48.1g72.1g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g3612kcal109.4g207g245.8g49.6g
Valittu annoskoko1332g1806kcal54.7g103.5g122.9g24.8g
Annoskoko puolitettuna666g903kcal27.4g51.8g61.5g12.4g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122