Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g135g972kcal0g0g108g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 104g130kcal11.4g0.3g9.3g0g
Sokeri 77g311kcal0g76.4g0g0g
Ruislese (10g)36g74kcal5.4g9.4g1.5g14g
Vehnäjauho, sunnuntai234g819kcal28.1g166.1g4.9g7g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Puolukka 270g105kcal1.2g18.4g1.3g7g
Maitorahka, Valio, 0,3225g146kcal24.7g9.4g0.7g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)180g117kcal5.8g8.6g6.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 54g68kcal5.9g0.1g4.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g5586kcal166g602g273.8g56g
Valittu annoskoko1332g2793kcal83g301g136.9g28g
Annoskoko puolitettuna666g1396kcal41.5g150.5g68.5g14g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557