Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 582g1998kcal59.3g407.7g7g20.4g
Sokeri 254g1030kcal0g253.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 149g1045kcal1g0g117.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g22g70kcal2.5g13.4g1.6g6.3g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.5g23kcal0.8g4.5g0.5g2.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen299g99kcal9.9g14.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g8675kcal147g1423.4g253.6g57.6g
Valittu annoskoko1332g4337kcal73.5g711.7g126.8g28.8g
Annoskoko puolitettuna666g2169kcal36.8g355.9g63.4g14.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780