Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Basilika, tuore 19g5.1kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Parmesan formaggio da pasta62g285kcal25g0g20.6g0g
Auringonkukansiemen 62g371kcal14.4g7.9g30.9g3.7g
Oliiviöljy 112g994kcal0g0g112.3g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty562g786kcal29g157.1g3.8g19.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 499g535kcal115.3g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2670g5985kcal370.8g335.6g350.6g47.4g
Valittu annoskoko1335g2993kcal185.4g167.8g175.3g23.7g
Annoskoko puolitettuna667g1496kcal92.7g83.9g87.7g11.9g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217