Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Hiiva 4.2g3.1kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.4g18kcal1.6g0.4g1.1g1.7g
Ruisjauho (Rainbow)33g107kcal3.3g21g0.8g4.7g
Vehnäjauho puolikarkea 33g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Puolukka 5g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g689kcal20g97.8g22.4g15.8g
Valittu annoskoko134g344kcal10g48.9g11.2g7.9g
Annoskoko puolitettuna67g172kcal5g24.5g5.6g4g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600