Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen40g12kcal0.2g2.5g0.1g0.6g
Luumu kivetön, kuivattu 17g34kcal0.7g6.3g0.1g1.4g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala13g43kcal2g7.9g0.3g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Ruokasooda 1.5g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g5.4g32kcal1.3g0.4g2.9g0g
Ruokosokeri20g82kcal0g20.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio13g7.1kcal0.4g0.6g0.3g0g
Rypsiöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g716kcal11.4g92.4g31.8g7.4g
Valittu annoskoko134g358kcal5.7g46.2g15.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna67g179kcal2.9g23.1g8g1.9g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.5g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082