Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g94g101kcal18.3g0g3.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g4.4g15kcal0.5g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g283kcal37.8g0.6g14.2g0.2g
Valittu annoskoko134g142kcal18.9g0.3g7.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna67g71kcal9.5g0.2g3.6g0.1g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.2g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993