Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)56g94kcal7.9g0.6g7.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Kirsikkatomaatti, 50g26g5.2kcal0.2g1g0.1g0g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 4.2g8.3kcal0.1g0.1g0.8g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g318kcal17.8g15g22g1.2g
Valittu annoskoko134g159kcal8.9g7.5g11g0.6g
Annoskoko puolitettuna67g80kcal4.5g3.8g5.5g0.3g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240