Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 50g14kcal0.5g2.2g0.1g1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g25g13kcal1.4g1.3g0.3g0g
Pekoni, paistettu 9g48kcal1.5g0g4.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK50g85kcal5g5g5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana269g322kcal16.8g17g20.4g2.2g
Valittu annoskoko134g161kcal8.4g8.5g10.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna67g80kcal4.2g4.3g5.1g0.6g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174