Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa47g8kcal0.2g1.2g0.3g0.3g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)38g62kcal7.1g0g3.7g0g
Ranskankerma Valio14g39kcal0.4g0.5g3.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g21g4.3kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi1g2.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)9g25kcal2.8g0g1.6g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana269g287kcal21.6g5.6g19.6g1.4g
Valittu annoskoko135g143kcal10.8g2.8g9.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna67g72kcal5.4g1.4g4.9g0.4g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690