Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g35g46kcal7.7g0g1.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK22g29kcal4.8g0g1.3g0g
Lanttu 22g6.3kcal0.2g1g0.1g0.4g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 18g13kcal0.3g2.7g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g2.6g15kcal0g0g1.6g0g
Milbona Maito rasvaton13g4.3kcal0.4g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana269g243kcal27g11g9.2g2.4g
Valittu annoskoko135g121kcal13.5g5.5g4.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna67g61kcal6.8g2.8g2.3g0.6g
Arvot/100g100g90kcal10g4.1g3.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403