Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 11g18kcal0.8g0.4g1.4g0.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.5g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka20g19kcal3.4g0.1g0.5g0g
Sipuli 6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Paprika punainen 16g4.8kcal0.2g0.7g0.1g0.3g
Ananas, omassa liemessään 16g8.1kcal0.1g1.7g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 22g9kcal0.7g1.1g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%10g29kcal3.4g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana269g337kcal25.2g30.2g11.8g2.8g
Valittu annoskoko135g169kcal12.6g15.1g5.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna67g84kcal6.3g7.6g3g0.7g
Arvot/100g100g125kcal9.4g11.2g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965