Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 811g146kcal4.5g20.3g3.2g5.7g
Vesi406g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g59g164kcal11.1g0g12.9g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow12g31kcal1.2g1.2g2.3g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g54g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2682g711kcal35g48.2g37g13.6g
Valittu annoskoko1341g356kcal17.5g24.1g18.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna671g178kcal8.8g12.1g9.3g3.4g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615