Graavi lohi

GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Merilohifile, norja1181g1961kcal197.2g0.1g129.9g0g
Sokeri 19g77kcal0g18.9g0g0g
Valkopippuri 2.4g6.7kcal0.2g1g0g0.6g
Tilli, tuore 142g42kcal5.2g1.3g1.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2688g4173kcal405.2g42.6g262g7.2g
Valittu annoskoko1344g2086kcal202.6g21.3g131g3.6g
Annoskoko puolitettuna672g1043kcal101.3g10.7g65.5g1.8g
Arvot/100g100g155kcal15.1g1.6g9.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313385