Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 305g2164kcal2.3g1.2g243.7g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g244g950kcal0.5g236.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g39kcal0g9.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 134g191kcal16.8g0.4g13.7g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original183g685kcal0.2g168.2g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 396g1359kcal40.4g277.2g4.8g13.9g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Kinuskikastike 61g258kcal0.6g34.5g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2688g11336kcal122.8g1464.4g551g28g
Valittu annoskoko1344g5668kcal61.4g732.2g275.5g14g
Annoskoko puolitettuna672g2834kcal30.7g366.1g137.8g7g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760