Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 250g114kcal7.5g12g3.8g0g
Sokeri 65g264kcal0g64.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Vehnäjauho puolikarkea 455g1561kcal46.4g318.5g5.5g15.9g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Flora vispi 20%250g550kcal7.5g12.5g50g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)160g306kcal1g74.4g0.2g1.4g
Kananmuna 50g(kpl)50g63kcal5.5g0.2g4.5g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g15g90kcal3.1g1g8.2g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g15g60kcal0g15g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2695g7123kcal149.2g1000.6g265g36g
Valittu annoskoko1348g3561kcal74.6g500.3g132.5g18g
Annoskoko puolitettuna674g1781kcal37.3g250.2g66.3g9g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37.1g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350