Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g37g21kcal3.2g1.9g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 12g49kcal0g11.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.5g23kcal0.7g4.1g0.1g1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)5.2g19kcal0.7g2.9g0.4g0.6g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g46kcal1.4g9.4g0.2g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.7kcal0g0g0.7g0g
Mustikka metsä- 37g16kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g11g3.9kcal0.9g0g0g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g413kcal16.2g70g5g6.6g
Valittu annoskoko135g206kcal8.1g35g2.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna67g103kcal4.1g17.5g1.3g1.7g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518