Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g22g105kcal1.2g14g5g0.2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g6.2g29kcal0g0g3.2g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g31g175kcal2.5g11.5g13.1g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g25g64kcal1.5g0.8g6g0g
Sokeri 8g32kcal0g7.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Liivate 0.5g1.7kcal0.4g0g0g0g
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g1023kcal15.4g71g74.6g0.4g
Valittu annoskoko135g512kcal7.7g35.5g37.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna68g256kcal3.9g17.8g18.7g0.1g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.3g27.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664