Tomaatti-pinaattipiirakka

Piirakkapohja syntyy perinteisesti nyppimällä rasva jauhoihin, lisäämällä suolan, sitten veden ja maitorahkan.

Maitorahka korvaa osan rasvasta, jolloin pohja on kevyempi.

Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 - 15 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.

Tarvittaessa kuori kesäkurpitsa, pilko se jo siivuiksi tai lohkoiksi.

Siivuista noin sentin paksuisia.

Ryöppää tuorepinaatti tai sulata pakastepinaatti, purista ylimääräinen neste pois.

Paloittele tomaatit joko lohkoiksi tai siivuiksi.

Mitä pienempiä kasvikset on, sitä todennäköisemmin ne pehmenevät uunissa ja piirakka on helpompi syödä.

Erota kahdesta kananmunasta keltuaiset ja lisää ne kahden kokonaisen kananmunan sisällyksen joukkoon.

Vatkaa joukkoon kerma ja tarvittavat mausteet, kuten pippuri, suola, valkosipulijauhe jne. Lisää kasvikset munakermaseokseen, sekoita.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Kaada seos piirakkapohjaan.

Paista kunnes täyte on hyytynyt ja ottanut hieman väriä itseensä, noin 30 - 45 minuuttia 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Jennyw
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.8g8kcal0.4g0g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Ruokakerma Valio 5%28g17kcal0.3g0.8g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.6g0.2g0.5g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Pinaatti 11g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 25g4.4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g18g3.6kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Kadett juusto 5% (Arla)7g13kcal2.4g0g0.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)5.3g20kcal0g0.3g2.1g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g14g9kcal1.5g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g269kcal14.8g25.2g11.6g2g
Valittu annoskoko135g135kcal7.4g12.6g5.8g1g
Annoskoko puolitettuna68g67kcal3.7g6.3g2.9g0.5g
Arvot/100g100g100kcal5.5g9.3g4.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=302565