Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva1.9g1.3kcal0.3g0g0g0.2g
Koff, kolmonen28g11kcal0g0.6g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g28g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g28g100kcal2g21.4g0.6g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g28g98kcal3.4g20g0.6g0.8g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g480kcal16.6g84.2g6.6g2g
Valittu annoskoko135g240kcal8.3g42.1g3.3g1g
Annoskoko puolitettuna68g120kcal4.2g21.1g1.7g0.5g
Arvot/100g100g178kcal6.2g31.2g2.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441