Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)19g66kcal1.3g13.7g0.6g0.8g
Katkarapu 47g32kcal6.8g0g0.5g0g
Paprika keltainen 15g4.5kcal0.1g0.8g0g0.3g
Paprika punainen, annos 40g15g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Keräkaali, 100g19g4.5kcal0.2g0.6g0g0.4g
Lime, kuorittu, annos 50g19g6.8kcal0.1g0.4g0.2g0.5g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g1.9g2.1kcal0g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g239kcal17.2g32.8g3g4.6g
Valittu annoskoko135g120kcal8.6g16.4g1.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna68g60kcal4.3g8.2g0.8g1.2g
Arvot/100g100g88kcal6.4g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402334