Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 45g64kcal7.9g0g3.6g0g
Paprika punainen 5.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g38g139kcal1.7g11.6g9.4g1.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 19g12kcal0.6g0.9g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)14g18kcal1.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g476kcal24g27g30g3.4g
Valittu annoskoko135g238kcal12g13.5g15g1.7g
Annoskoko puolitettuna68g119kcal6g6.8g7.5g0.9g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609