Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 67g54kcal1g11.2g0g2g
Tomaattimurska (Euro shopper)20g5.9kcal0.2g0.8g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g10g12kcal0.3g0.4g1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g7.8g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana271g147kcal3.2g25.6g2.2g4.2g
Valittu annoskoko135g73kcal1.6g12.8g1.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna68g37kcal0.8g6.4g0.6g1.1g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.5g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600