Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 4.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.5g4.6kcal0g0g0.5g0g
Riisi tumma 10g34kcal0.7g6.9g0.2g0.4g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 10g35kcal0.8g7.6g0.1g0.2g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.8g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0g
Paprika punainen 13g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Parsakaali brokkoli 15g5.3kcal0.7g0.3g0g0.4g
Katkarapu 23g15kcal3.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana271g207kcal11.6g32.6g2.4g2.8g
Valittu annoskoko136g103kcal5.8g16.3g1.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna68g52kcal2.9g8.2g0.6g0.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g12g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791