Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g187g318kcal37.4g0g13.1g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g7g63kcal0g0g7g0g
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 70g20kcal0.7g3.2g0.2g1.3g
Palsternakka 61g39kcal0.3g7.2g0.2g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g70g20kcal0.4g4.2g0.1g1.8g
Peruna, vanha, kuorittu 131g100kcal2.5g20.3g0.3g1.3g
Purjosipuli47g8.9kcal0.8g1.1g0.1g1g
Maustepippuri, annos 1g7g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2702g1189kcal87.2g80.8g42.6g18.6g
Valittu annoskoko1351g595kcal43.6g40.4g21.3g9.3g
Annoskoko puolitettuna676g297kcal21.8g20.2g10.7g4.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066