Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)440g612kcal48.8g1.8g45.8g0g
Sokeri 84g341kcal0g83.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.1g
Perunajauho 1dl=70g100g335kcal0.1g82g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore20g5kcal0g1.8g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g600g960kcal43.2g96g42g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g10g29kcal0.1g5.6g0g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2704g5210kcal203.6g674.2g177.8g14.2g
Valittu annoskoko1352g2605kcal101.8g337.1g88.9g7.1g
Annoskoko puolitettuna676g1302kcal50.9g168.6g44.5g3.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179