Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 171g192kcal36.2g0g5.1g0g
Sipuli (kuorittu)59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 259g196kcal4.8g40g0.5g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g9g23kcal1g0.3g2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr120g31kcal1.1g5.8g0.4g2.8g
Mustapippuri, annos 1g3g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2709g1110kcal90.2g115g28.8g19g
Valittu annoskoko1355g555kcal45.1g57.5g14.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna677g278kcal22.6g28.8g7.2g4.8g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942