Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali845g178kcal10.1g28.7g1.7g17.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha178g295kcal33.8g0g17.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g89g25kcal0.5g5.3g0.2g2.2g
Sipuli 27g8.1kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Vesi178g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 22g67kcal0g16.5g0g0g
Oivariini, 60 (100g)6.7g37kcal0.1g0.1g4g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)6.7g5.5kcal0.6g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2712g1232kcal90.8g105.2g47.6g41g
Valittu annoskoko1356g616kcal45.4g52.6g23.8g20.5g
Annoskoko puolitettuna678g308kcal22.7g26.3g11.9g10.3g
Arvot/100g100g45kcal3.3g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055