Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 526g202kcal5.3g36.3g1.1g13.1g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g8.3g26kcal0.4g1.5g2.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Rypsiöljy rainbow3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g135g405kcal28.4g1.4g28.4g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g150g87kcal6g7.2g3.8g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g38g128kcal7.5g0g10.9g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g45g90kcal3.8g1.4g7.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2712g1985kcal104.8g102.8g116g28.8g
Valittu annoskoko1356g992kcal52.4g51.4g58g14.4g
Annoskoko puolitettuna678g496kcal26.2g25.7g29g7.2g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589