Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)233g816kcal32.6g130.6g16.1g25.6g
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Ruisjauho kokojyväjauho 32g98kcal2.8g17.8g0.6g4.5g
Flora margariini 60, annos 10g58g315kcal0.1g0.2g35g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 117g35kcal3.4g4.2g0.1g0g
Leivinjauhe 8.2g14kcal0.4g3.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu70g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.8g18kcal0.6g3.5g0.4g1.6g
Fariinisokeri117g473kcal0g116.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)233g152kcal7.5g11.2g8.2g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g70g99kcal8.7g0.2g7.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g58g168kcal0.7g32.6g0g23.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.2g0g0g
Raparperi 233g79kcal1.6g12.8g0.2g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2716g5564kcal155.4g843.2g151g124.6g
Valittu annoskoko1358g2782kcal77.7g421.6g75.5g62.3g
Annoskoko puolitettuna679g1391kcal38.9g210.8g37.8g31.2g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219