Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 175g1240kcal1.3g0.7g139.7g0g
Sokeri 247g1004kcal0g247.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu317g399kcal34.8g0.9g28.5g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g466g1630kcal16.3g377.2g4.7g14g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g47kcal0g11.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 116g143kcal4.6g5g11.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 14g52kcal2.6g1.5g3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2716g9071kcal120.4g1296.6g375.2g36.6g
Valittu annoskoko1358g4535kcal60.2g648.3g187.6g18.3g
Annoskoko puolitettuna679g2268kcal30.1g324.2g93.8g9.2g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822