Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 188g143kcal3.5g29.1g0.4g1.9g
Porkkana 49g16kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g26g3.7kcal0.3g0.8g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g15g18kcal0.4g0.8g1.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 5.6g17kcal0.6g1.9g0.8g0.1g
Voi 5.3g38kcal0.1g0g4.3g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Lohifilee 150g293kcal28.1g0g20.3g0g
Katkarapu 68g46kcal9.8g0g0.7g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g53g53kcal2.1g10.5g0.2g0g
Valkopippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 2.6g0.6kcal0g0g0g0.1g
Timjami, annos 3g1.1g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu5.6g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2718g1300kcal92.4g98g57g9.2g
Valittu annoskoko1359g650kcal46.2g49g28.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna680g325kcal23.1g24.5g14.3g2.3g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674