Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g24g21kcal1.8g0.2g1.4g0g
Sokeri17g69kcal0g16.9g0g0g
Ruisjauho, 1 dl10g32kcal1.1g6.4g0.2g1.4g
Perunajauho 1dl=70g3.5g12kcal0g2.9g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Liivate 3g10kcal2.6g0g0g0g
Puolukka 18g7kcal0.1g1.2g0.1g0.5g
Sokeri10g41kcal0g10g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)25g62kcal0.6g0.9g6.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki25g14kcal2.1g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g538kcal16.8g80.2g15.8g3.8g
Valittu annoskoko136g269kcal8.4g40.1g7.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna68g135kcal4.2g20.1g4g1g
Arvot/100g100g198kcal6.2g29.5g5.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623