Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)44g62kcal4.9g0.2g4.6g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Perunajauho 1dl=70g10g34kcal0g8.2g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g60g97kcal4.3g9.7g4.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1g2.9kcal0g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g524kcal20.2g67.8g17.8g1.4g
Valittu annoskoko136g262kcal10.1g33.9g8.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna68g131kcal5.1g17g4.5g0.4g
Arvot/100g100g193kcal7.4g24.9g6.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179