Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g31g99kcal7g0.8g7.5g0g
Nauris 41g11kcal0.4g1.7g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Punajuuri 31g12kcal0.3g2.2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Hunaja 2.5g8.3kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g363kcal15.6g16.4g25.4g4.4g
Valittu annoskoko136g182kcal7.8g8.2g12.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna68g91kcal3.9g4.1g6.4g1.1g
Arvot/100g100g133kcal5.7g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877