Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha33g55kcal6.3g0g3.3g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 11g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Lehtiselleri 6.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 67g20kcal0.4g3.5g0.1g1.3g
Punaviini 10g7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g179kcal14g9.4g6.8g3.8g
Valittu annoskoko136g89kcal7g4.7g3.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna68g45kcal3.5g2.4g1.7g1g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216