Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 16g47kcal2.8g7.6g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.6g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g15g14kcal2.6g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g129kcal11g16.4g1.2g3.8g
Valittu annoskoko137g65kcal5.5g8.2g0.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna68g32kcal2.8g4.1g0.3g1g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373