Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)13g17kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 22g90kcal0g22.2g0g0g
Rypsiöljy 16g139kcal0g0g15.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 35g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 31g108kcal3.2g22g0.4g1.1g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Rusina 11g31kcal0.3g6.3g0.1g1g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g7g42kcal1.7g0.5g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g874kcal13.6g106g42.6g4.6g
Valittu annoskoko137g437kcal6.8g53g21.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna68g219kcal3.4g26.5g10.7g1.2g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097