Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Papu valkoinen, keitetty 14g15kcal1.2g2g0g1g
Tomaatti, tuore19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Herne 19g13kcal0.9g1.8g0.1g0.6g
Tomaattimurska 23g6.9kcal0.1g1.2g0g0.4g
Kesäkurpitsa zucchini 19g3.4kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Munakoiso 23g5.2kcal0.1g0.7g0g0.6g
Rajah Mild Curry Paste (10g)1.9g2.7kcal0.1g0.2g0.2g0g
Kukkakaali 9g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g133kcal5.8g15.2g3.8g6.6g
Valittu annoskoko137g67kcal2.9g7.6g1.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna68g33kcal1.5g3.8g1g1.7g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.6g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843