Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali765g161kcal9.2g26g1.5g16.1g
Viinietikka 32g6.6kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 8.9g79kcal0g0g8.9g0g
Sokeri38g155kcal0g38.2g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g191g42kcal1.9g8.6g0g3.8g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 2.6g6.5kcal0.4g0.5g0.1g1g
Mustapippuri 1.3g3.6kcal0.1g0.5g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 319g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g909kcal23.2g148g21g42.4g
Valittu annoskoko1360g454kcal11.6g74g10.5g21.2g
Annoskoko puolitettuna680g227kcal5.8g37g5.3g10.6g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649