Kaalikeitto

Pilko kaali n.3-4cm suikaleiksi ja huuhdo.

Laita isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kaalit peittyvät reilusti.

Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja hiljennä lämpöä.

Hauduta hiljalleen poreillen n. 2-2 1/2h Uuden sadon kaali kypsyy nopeammin.

Lisää liha, -ja kasvisliemikuutiot(3+3) Maustepippurin voit lisätä joko kokonaisina tässä vaiheessa, tai jauheena jauhelihan seassa.

Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi, lisää keittoon.

Jatka hauduttamista vielä tunti.

Paista jauheliha ja lisää kypsään jauhelihaan mausteet, soijakastike, sweet chilli sauce, ketsuppi sekä valkosipuli.

(Jauheliha tässä vaiheessa todella mausteinen ja tumma.) Lisää seos keittoon, hauduta vielä muutama minuutti.

Keitto paranee lämmitettäessä uudelleen.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 680 grammaa

Renesmee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali280g59kcal3.4g9.5g0.6g5.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi6.6g18kcal0.2g3.5g0.3g0g
Kasvisliemikuutio,vähärasvainen (Maggi), annos 10g6.6g16kcal0.4g2.8g0.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 140g310kcal24.5g0g23.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi heinz (Heinz), annos 10g10g10kcal0.1g2.4g0g0g
Soijakastike 6g3.6kcal0.3g0.6g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Jauhelihamauste, annos 15g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sweet Chili Sauce Santa Maria6g12kcal0g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g923kcal59.6g56.8g50.4g17.2g
Valittu annoskoko1360g461kcal29.8g28.4g25.2g8.6g
Annoskoko puolitettuna680g231kcal14.9g14.2g12.6g4.3g
Arvot/100g100g34kcal2.2g2.1g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282762