Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g96g84kcal7.3g0.8g5.8g0g
Sokeri 102g414kcal0g102g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)60g228kcal0.3g3.9g24g0g
Vehnäjauho puolikarkea 208g714kcal21.2g145.7g2.5g7.3g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g561g191kcal1.1g39.8g1.7g10.1g
Sokeri 29g117kcal0g28.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g200g140kcal24g8g1g0g
Kuohukerma,valio,2dl80g272kcal1.6g2.4g28g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4g16kcal0g4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8g1.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g4415kcal112g683.4g126.2g34.8g
Valittu annoskoko1360g2207kcal56g341.7g63.1g17.4g
Annoskoko puolitettuna680g1104kcal28g170.9g31.6g8.7g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500